A beautiful mind 2001 – recenzie

A beautiful mind – O minte sclipitoare (tradus în română) este cel mai recent film american văzut de mine. Acesta a avut premiera în anul 2001. Subiectul filmului este viața matematicianului american deosebit de inteligent John Forbes Nash, care suferea de schizofrenie. Această afecțiune nu l-a împiedicat să câștige premiul Nobel în anul 1994.
Îi aflăm întreaga viață şi.l însoțim pe matematicianul John Nash. Iluziile matematicianului păcălesc privitorul şi astfel păşim într.o lume a conspirațiilor credibile…..
Descoperim o dragoste frumoasă dezvoltată până la sacrificiul suprem, noroc că nu a fost cazul testului suprem. O asemenea dragoste o simți pe parcursul filmului, dar la final atinge foarte mult corzile sensibile ale omului privitor.
Filmul a avut recunoaşterea criticilor, iar juriile festivalelor de film i.au acordat numeroase premii. La Oscar 2002 a primit premii pentru „Cel mai bun film” , „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun scenariu adaptat” şi „Cea mai bună actriță în rol secundar” şi a mai avut alte 4 nominalizări. La Globul de aur a avut 6 nominalizari si a bifat 4 premii inclusiv cel pentru cel mai bun actor Russell Crowe. Aici am vrut să ajung cu prezentarea şi o să vă spun că prin actul actoricesc din acest film, Russell Crowe m.a dat pe spate. L.am urmărit foarte atent, a jucat fenomenal şi a intrat în pielea personajului perfect. Juram că e realitate şi nu actorie. MAGISTRALĂ interpretarea! Nu.mi aduc aminte în aceste momente un alt rol al vreunui actor jucat la asemenea nivel!
Regret că nu am văzut acest film mai devreme si sigur o să.l mai revad peste ani.
RECOMAND ” A beautiful mind ” ca fiind un film de neratat…..
IMDB i.a acordat 8,2 puncte , publicul român 8,9 puncte!
Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *