Cu surprindere am constatat că previziunile meteorologilor s-au adeverit și în Focșani a nins ieri, 29.11.2014, exact ca-n mijlocul iernii 😀 . Nu m-am supărat mai ales că și calendarul mi-a indicat de mai mult timp că am intrat în iarnă, dar sunt nemulțumit de mine că nu am apucat să mă învăț cu temperaturile scăzute și de frica frigului am întâmpinat foarte curajos zăpada admirând-o din casă de la fereastră 😀 . Mâine nu am ce face că mă duc la muncă și o să dau cu nasul de ger, dar m-am hranit bine în acest concediu de 12 zile și sper să am imunitatea bună 😀 .

Spre surprinderea mea nu mai este atâta hărmălaie pe străzi, nu se mai aud vocile sristaline ale copiilor aflați în tabere opuse și strigând atacul celeilalte tabere. De la an la an au dispărut copiii împreună cu jocurile iernii și nu-mi rămâne decât să rememorez cu  regret perioada copilăriei în care știam să mă bucur de zăpadă și reușeam să vin înghețat și plin de zăpadă acasă la părinți. Închid ochii și parcă văd cetele de copii construindu-și ziduri de apărare , apoi rezerve de bulgări și dând startul asediului reciproc.

Dragilor, copilași de tehnologie în casă blocați, ieșiți la joacă să aveți amintiri la vârsta maturității, lăsați calculatoarele!

Eu aștept zăpezile mari așa cum au fost anii trecuți și o să ies chiar acum să fac un pic de pârtie pe trotuarul din jurul blocului și să scot de sub zăpadă mașina.

P1100291

4 thoughts on “A venit iarna-n Focșani !

  1. Pe vremuri era harmalaie pe strazi cand ningea si era plin de copii pentru ca nu erau emisiuni la tv, nu era internet, nu erau consolele de jocuri etc. Chiar si pe tine nu te putea tine nimeni in casa 🙂
    Si acum ce faci? Stai cu nasu-n laptop si scrii articole la caldurica in loc sa iesi la o bulgareala sanatoasa 🙂

  2. stiu ca exista si dezavantaje ale zapezii dar eu fac parte din categoria celor care se bucura, mai ceva decat cei mici, cand vad zapada. Asa ca, mie imi pare rau ca nu a nins inca in Bucuresti dar sper ca macar de Craciun sa avem zapada ca-n basme…nu ca-n filmele de groaza 😛

  3. s-ar putea ca în cartierul tau – ca si în al meu, sa fie tot mai multi oameni în vârsta si tot mai putini copii… Eu sper ca jocurile electronice sa nu poata stica niciodata pofta de joaca afara, în jurul casei – mai ales atunci când în oras ninge în caest sezon pentru prima data!
    Toate cele bune! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *