E simplu, apa este esența vieții pe pământ, apa înseamnă viață și apa împreună cu  aerul și pământul realizează întreaga lume care ne înconjoară, apa îți dă putere.

Apa ne este necesară indiferent că ne căutăm resurse de energie în timpul unei alergări, plimbări cu bicicleta sau a unui simplu joc de fotbal sau că stăm imobili sub cerul liber în bătaia soarelui.

 Dacă este să amintesc eu de perioadă în care apa și-a dovedit puterea magică în ceea ce mă privește este necesar să derulez firul vieții cu cel puțin 25 de ani și să ajung în perioada preadolescentină, perioadă a vieții trăită în comunitatea rurală – Comuna Gugești , jud. Vrancea, unde eram și eu unul dintre mulții copii cooptați de părinți la munca necesară pe câmp – la prășit !

 Îmi aduc perfect aminte faptul că așteptam să vină mama de la ” schimbul 1 ” de la fabrica de prelucrare a lemnului și să plec împreună cu aceasta ( după ce mâncăm la orele 16 : 30 ) în punctul ”sinistrați” sau ”peste gârlă” ori ”mihneasca” să ne luăm de treabă- să eliberăm porumbul de buruieni.

Normal că sticla noastră de apă se încălzea imediat sub bătaia directă a soarelui și cu toate că era chiar fierbinte reușea să fie un punct de atracție pentru noi deoarece o aruncam înaintea noastră pe rândul de porumb și prășeam ca la concurs având tema ” Cine ajunge primul la sticlă”!

Nu conta că apa era caldă, de multe ori fierbinte, ea ne oferea energia care ne trebuia, ne oferea putere și personal pot spune că nu am părăsit pe câmpul de prășit nicio sticlă de apă, pe toate le-am băut și am ajuns acum să vă povestesc de copilăria mea, o copilărie normală pentu un om crescut în mediul rural, dar inimaginabilă pentru un orășean care a trăit la bloc mereu și avea ” fântâna ” în perete. Pentru mine chiar și obținerea  apei  necesare consumului zilnic a fost o provocare și vă recunosc faptul că fără împrietenirea cu o familie care avea fântână în curte , nu știu cum am fi reușit să ne îndestulăm această necesitate a vieții.

Și pentru a nu uita o să vă spun că niciodată nu am irosit puterea apei și ori de câte ori la plecarea de la câmp ne rămânea apă în sticlă, aceasta era sortită să ofere viață plantelor de porumb, la tulpina cărora o vărsam!

Apa este viață! LaFantana este inestimabilă !

Să vă bucurați când vedeți așa ceva :

P1040459

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *