Atacurile cibernetice in mediul online

Atacurile cibernetice in mediul online

Atacurile cibernetice sunt ceva destul de comun in ziua de azi, de aceea trebuie sa va puneti intrebari cu privire la afacerea voastra si anume daca este aceasta sau nu in siguranta. Trebuie sa luati in calcul securitatea intregii afaceri, de aceea va trebui sa discutati acest aspect atat cu managerii afacerii, cat si cu angajatii vostri. Securitatea inseamna educarea persoanelor care contribuie la afacere si anume va trebui sa le dati persoanelor care fac parte din afacerea voastra, sfaturi cu privire la aspectul securitatii.

Companiile investesc foarte mult in dezvoltarea unor masuri de siguranta cat mai bune, dar tehnologiile sunt aplicate de oameni, iar oamenii au tendinta de a face erori. Multe dintre probleme apar asadar din cauza oamenilor si nu a tehnologiilor, de aceea persoanele care fac parte din afacerea voastra trebuie sa stie cum sa se fereasca de aceste atacuri. Educarea personalului este primul lucru de avut in vedere in ceea ce priveste diminuarea sanselor de a avea de-a face cu un atac. Personalul trebuie instruit cu privire la utilizarea instrumentelor de lucru, dar si educat in tot ceea ce insemna un email de tip spam si care pot fi consecintele acestuia.

In cadrul firmei ar trebui si o persoana desemnata cu astfel de potentiale incidente, astfel incat, in situatia in care apare un atac, aceasta sa poata semnala rapid acest lucru pentru a o preintampina. Va trebui sa va ganditi si la solutiile de securitate si anume ca toate dispozitivele de lucru trebuie sa aiba protectii suplimentare de acces, de pe dispozitivele securizate corespunzator.

Solutiile de securitate sunt alte aspecte de avut in vedere si anume ca toate dispozitivele de lucru trebuie sa aiba protectii suplimentare de acces. De asemenea, este important ca fiecare dispozitiv sa fie securizat corespunzator si anume sa aiba instalat si un program de tip antivirus, cat mai eficient pentru ca un astfel de program va preintimpina orice fel de problema. Nu uitati si de aspectul update-ului la cele mai noi versiuni pentru ca toate sistemele de operare ale dispozitivelor de acces la internet este recomandat sa aiba aceste noi versiuni.

Cum orice afacere are un website, securitatea trebuie sa fie o prioritate si din acest punct de vedere. Va trebui asadar sa va ganditi la acest aspct si sa luati cele mai bune decizii, astfel incat sa va securizati cat mai bine site-ul. Pentru a va cripa corespunzator site-ul, va trebui sa va instalati un certificat SSL, acesta fiind alegerea cea mai buna pentru multe website-uri. Accesul la platforma site-ului, dar si la contul de hosting se va face doar din locatii, dar si dispozitive sigure din toate punctele de vedere.

Aspectul parolelor este si el cat se poate de important, de aceea website-ul vostru trebuie sa aiba niste parole cat mai sigure. Orice utilizator care are acces la sistemul de gestiune al afacerii voastre trebuie sa aiba si parole de acces sigure, dar si unice in acelasi timp. Aceste parole nu trebuie sa fie folosite de niciun alt cont de acces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *