Campania “VIAȚA FĂRĂ DROGURI”

Campania “VIAȚA FĂRĂ DROGURI” a ajuns și la elevii de la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă “Elena Doamna”
Implicarea elevilor de liceu din Focșani în campania “VIAȚA FĂRĂ DROGURI” va fi premiată de către ACTIV PRESS cu peste 200 de premii.
O nouă întâlnire din cadrul Campaniei “VIAȚA FĂRĂ DROGURI”, inițiată de Alina Gheorghiu, redactor-șef al ziarului online ACTIV PRESS, a avut loc miercuri, 13 decembrie, la Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă “Elena Doamna” Focșani. 58 de liceeni din cadrul instituției de învățământ focșănene au aflat cu această ocazie de la specialiști despre fenomenul care a căpătat în ultimii ani o amploare extrem de mare în rândul adolescenților, în condițiile în care pieţele de substanțe interzise sunt din ce în ce mai diversificate. Le-au vorbit pe înțelesul lor despre cum să se ferească de acest flagel care îi afectează grav jurnalista Alina Gheorghiu, comisarul de poliție Monica Manolache, din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Anca Candrea, de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea și psihologul Cătălina Maria Dascălu. La  întâlnire au fost prezenți profesorii Ioana Cherciu, Petronela Bernovici și George Lefter.  Mai mult decât atât, specialiștii au insistat și pe alte subiecte de discuție la fel de actuale precum  prevenirea delicvenței juvenile și a victimizării minorilor în unitățile de învățământ, prevenirea violenței, a absenteismului și a nerespectării biletului de voie. S-a mai vorbit despre  siguranța rutieră și siguranța pe internet, prevenirea furturilor și a tâlhăriilor. Pentru că ne aflăm în perioada sărbătorilor, tinerii au fost informați despre campania “Foc de artificii”, pe care o derulează poliția, aflând de la reprezentantul legii riscurile la care se expun atunci când achiziționează artificii interzise.
Incitați de subiectele aduse în discuție, elevii au avut la rândul lor întrebări pentru cei care le-au oferit sfaturi. Astfel, au vrut să știe care sunt pedepsele, dar și care sunt efectele consumului de droguri. În mod special au cerut informații despre fenomenul bullyng (comportament ostil de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire), întâlnit tot mai des în rândul tinerilor.
CAMPANIA „Viaţa fără droguri” este susţinută de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vrancea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, Serviciul de Combatere al Criminalităţii Organizate Vrancea, dar şi psihologul Cătălina Maria Dascălu.
Avem peste 200 de premii de oferit!
La concurs participă toți elevii din clasele IX-XII, care au fost invitați să lase mesajul lor antidrog în urna specială amplasată în liceu. În cursul lunii decembrie va avea loc o EXTRAGERE la nivelul fiecărei unității școlare. Câștigătorii vor fi recompensați cu premii constând în mingi, tricouri, eșarfe, fulare, bilete la cinema, vouchere la ALLURE SPA, Gadgeturi, 2 biciclete și un Hoverboard.
Implicarea elevilor de liceu din Focșani în campania “VIAȚA FĂRĂ DROGURI” va fi premiată de către ACTIV PRESS cu o excursie de trei zile la CENTRUL DE ECHITAȚIE CABALLUS NĂRUJA.
Pentru acest lucru, fiecare instituție de învățământ liceal va antrena în concurs o echipă formată din maxim 10 elevi, care vor realiza un film de scurt metraj cu tema “VIAȚA FĂRĂ DROGURI”. Cel mai bun material video va câștiga!
Termenul limită de trimitere a filmelor pe adresa redactia.activpress@gmail.com este 15 februarie 2018.
SPONSORI: CARREFOUR FOCȘANI, ZANFIR, ALTDORF TEHNIK, ALLURE SPA, LAGUNA RESORT, CONTLIV, CLIC!, HYPERCLINICA DENT EXCEL, MAGAZIN DIANA, CASA VRÂNCEANĂ, UMO, DECATHLON, ANNE SHOES, TRICOTTON, HELIOS, PENSIUNEA SARA, HAPPYCINEMA, AUTOVIP ȘI CENTRUL DE ECHITAȚIE CABALLUS- NĂRUJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *