Cărți donate la Biblioteca Județeană Vrancea

Cărțile au o soartă a lor!

”Câteva publicații, astăzi rare, au poposit din București la Focșani, din bibliotecile unor oameni generoși și iubitori de cultură, spre a fi donate bibliotecii noastre și cititorilor vrânceni.

Astfel, printre alte donații, vor completa și mai ales vor crește valoarea fondului nostru de carte, colecția completă Bilete de papagal, director Tudor Arghezi, anul 1928/1930 – nr. 1-477, seria nouă a aceleiași publicații, 33 de numere, cărora li se adaugă și alte editoriale, cum sunt: Albina Vol. 1+2, 60 de numere, din perioada 1902-1916, Revista scriitoarelor şi scriitorilor români , 43 de numere, din perioada 1929-1940 și 4 numere din Viaţa Basarabiei, din anii 1937-1938). De asemenea, a fost donat bibliotecii noastre, un set de scrisori inedite cuprinzând: I.D Sârbu către Leon Kalustian – 4 scrisori (o scrisoare este sub forma unei copii dactilografiate), două scrisori Cella Delavrancea către familia Kalustian și către Getta Cantuniari, Emil Prager către Leon Kalustian – o scrisoare și Nicolae Carandino către Leon Kalustian – o scrisoare.

Acestora li se adaugă volumul Augustin Z.N Pop, Mărturia documentelor de la vechile tiparniţe româneşti la Nicolae Labiş, care conține pe pagina de gardă o dedicaţie către Leon Kalustian şi familia sa, din partea autorului, semnată la 12 martie 1985. În volum este şi un bilet scris pe ½ hârtie A4 dictando, adresat lui Leon Kalustian, cu semnătură indescifrabilă.

Aceste donații sunt destinate Fondului Leon Kalustian, vor intra în procesul de prelucrare și circulație, conform regulamentelor bibliotecii.

Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea îşi exprimă aleasa recunoştinţă faţă de domnul Radu Traian şi domnul Ioan Codreanu, pentru gestul de generozitate manifestat prin donaţia materialelor documentare de excepţie menţionate mai sus, destinate Fondului Leon Kalustian, şi pentru solidaritatea culturală dovedită cu acest prilej.”

Teodora Fîntînaru

Manager – Biblioteca Județeană Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *