Ce e de făcut cu o carte de identitate găsită ?

Astăzi am profitat din nou de vremea foarte frumoasă și am plecat la o plimbare prin Focșani cu bicicleta. În zona Liceului Economic am găsit o carte de identitate pe carosabil și astfel am putut stabili că aparținea unei doamne domiciliată în Focșani.

Acum intervine dilema pe care foarte mulți o au atunci când găsesc obiecte pierdute, furate, rătăcite, uitate etc :

Ce să fac ?

Nu am stat pe gânduri și mi-am mânat căluțul putere la adresa titularului unde am predat actul de identitate administratorului de bloc. Spre că am reușit să evit unele cheltuieli și drumuri pe la autorități pentru doamna neatentă, iar dacă actul de identitate i-a fost aruncat pe stradă de către persoane care anterior i-au sustras portofelul din geantă , ar face bine să fie mai atentă pentru că oameni cinstiți nu se găsesc chiar pe orice drum 😀 !

Una peste alta am fost foarte fericit că am putut face o faptă bună unei persoane pe care nu o cunoșteam și de la care nu așteptam nicio recompensă ! M-a cuprins o stare de bine foarte plăcută după ce am făcut fapta bună mai ales că mi-a luat mult timp până am găsit adresa !

La mine nu e prima ispravă de acest gen, numai că data trecută pierzătorul a avut cont de Facebook și s-a rezolvat on-line, cum s-ar zice 😀 !

Dacă nu aveți timp de ”livrări”, măcar la poliție să-l lăsați, dar nu garantează nimeni că o să ajungă la titular, mai ales că autoritatea care emite actele de identitate se află la Instituția Prefecturii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *