Clienții lu” Tanti Varvara – Stelian Tănase

Ca un necunoscător al operei și activității domnului Stelian Tănase, de multe ori i-am blamat pozițiile adoptate la diferite emisiuni TV prin care parcă prea ținea partea unor anumite orientări politice și nu erau opinii pe care să le împărtășesc. E drept că uneori opinia dumnealui era în concordanță cu a mea, dar tot nu stăteam prea mult să urmăresc emisiunile în care era prezent. Cu toate acestea am prins o dezbatere – o prezentare a situației de la TVR, o dare de seamă către români și o explicație clară oferită celor care doreau să afle ce se întâmplă la Televiziunea Națională. Erau ultimele 2 zile de directorat la TVR și Stelian Tănase a ”dat pe față”  multe nedreptăți și presiuni și mi-a plăcut verticalitatea dumnealui. Ulterior am văzut că a fost demis așa cum spunea, pe plăcere politică, și astfel mi-a crescut stima pentru un om care a dovedit că spunea adevărul.

Am făcut această paranteză deoarece era necesar să spun cum de am decis să citesc măcar o carte a lui Stelian Tănase! Tot acum trebuie să spun că această carte mi-a fost recomandată de un om pentru care am respect, domnul   Dan Nichita și îi mulțumesc pentru acest lucru.

Cartea, după spusele autorului, a fost scrisă după o îndelungată și aprofundată cercetare și documentare. Din punctul meu de vedere cartea este o rescriere a istoriei României  cu referire strictă la mișcarea comunistă autohtonă și prezintă chiar și imprejurările realităților europene care au condus la instaurarea comunismului. În paginile cărții începem să descoperim odată cu activitățile întreprinse portretele primilor lideri comuniști, unii dintre ei prezentați până la sfârșitul lor tragic urmare a luptelor pentru putere, victime ale altor comuniști mai fără scrupule decât ei, mai încadrați în standardul puterii roșii de la răsărit.

Guvernarea Gheorghiu-Dej are rezervată o parte însemnată din carte și are informații pe care nu le cunoșteam anterior și nici nu aveam cum să le aflu altfel. Cartea ne însoțește până la ceaușescu și ne dezbracă foarte multe secrete ale comuniștilor, lucru posibil doar prin munca imensă de documentare a autorului.

Sigur este o carte pe care o recomand celor care se simt atrași de astfel de teme și vă spun că am această carte cumpărată cu 15 lei transport inclus de pe libris.ro  ! De asemenea sunt dispus să o împrumut prin predare personală doritorilor atât din Focșani și localitățile învecinate cât și din Adjud, Mărășești, Rm. Sărat, Buzău ( cu predare în gară )!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *