În toate orașele din România există probleme în ceea ce privește găsirea unui loc de parcare, iar Focșaniul nu face, din păcate, notă discordantă. În zona în care locuiesc exact ca la neoameni s-au repartizat spre închiriere locuri de parcare total neamenajate, oamenii au dat buluc – au platit și și-au montat plăcuțe pe care le consideră acte de proprietate 😀 !

Venind vremea modernizării datorită lucrărilor, autoritățile locale au anunțat suspendarea contractelor de închiriere urmând ca locatarii să aibă mai multe șanse de a-și găsi locuri de parcare, dar cei care au ”prins ” loc nu au mai renunțat la privilegiu cu toate că banii dacă au fost plătiți i se vor socoti pentru o perioadă de timp imediat după terminarea lucrărilor.

Acum iarnă fiind și lenea omului mai mare, zăpada și-a luat tributul locurilor de parcare și bătaie pe un loc e mai mare și mai acerbă. Un astfel de exemplu am constata și astăzi când un ” proprietar” de parcare supărat că locul îi era ocupat de o altă mașină a blocat o întreagă parcare dorind să blocheze doar mașina aflată pe locul ”său”!

ce dacă blochez o parcare întreagă ?

Normal că nu a ținut cont că era ora 13 și parcările închiriate sunt accesibile până la orele 16 oricărui autovehicul! S-a întâmplat ca primul afectat să fie proprietarul unei mașini aflate în parcare și rămas blocat, ulterior a venit la autovehicul și cel căruia îi era adresat ”blocajul” și au tot claxonat și  sunat la nr. de telefon lăsat de ”blocant 😀 ”  cam 25 de minute până a hotărât cel din urmă că i-a pedepsit destul și a venit să-și mute bolovanul. Culmea este că pe acest vecin nu l-am văzut să mute vreo lopată de zăpadă și că atunci când ninge mai tare nu-și mai aduce mașina pe locul său tocmai pentru a nu ”lopăta”. În plus specialitatea individului este parcarea de-a curmezișul ocupând 2 locuri mereu, că doar e patron de taxiuri și alergător pentru partid ! Numai bine, patroane !

DSC_1411

3 thoughts on “Cu tupeu, dar prin parcare….

 1. Uite mai „tovarase” ca il cunosti
  bine pe omul cel agresiv si mai stiu
  eu cum ii spui tu pe aici. Are
  obiceiuri vechi de a fi un vecin bun
  si civilizat. Sa ma lamuresti si pe
  mine cum ati dat la pace ca vad ca
  acum esti gata sa sari la bataie
  pentru el! Cumva te-a „convins”
  intr-un fel sau principiile tale se
  schimba in functie de anotimp,
  persoana si dispozitie? Esti un
  gandacel domnule…care si la
  dimensiunile astea microscopice tot
  murdareste locurile pe unde calca!

  1. GXG, alt vecin la fel de civilizat, trebuie să recunoaștem că toți greșim și că fiind taxați pentru greșeală trebuie să învățăm, nu să ne supărăm. Eu personal cred că am mai multe greșeli care mi-au trecut neobservate/ sancționate însă de multe ori situația te face să greșești voluntar, dacă pot spune așa. NU am dat la pace, ne-am găsit întâmplător, iar la bătaie nu o să mă vedeți să sar și cu atât mai puțin pentru altul, dar cert este că de la discuții contradictorii, până la limita jignirilor nu mă dau înapoi ! Ce vreți să spuneți că un agricultor se pricepe la gângaci? Apropo, azi 09.11.2017 ați parcat chiar pe locul unde parcasem eu rulota când ați chemat poliția primăriei, păi e frumos față de spiritul dvs. de dreptate să nu mai vorbesc de principii ?
   În ceea ce privește principiile mele, fiți sigur că nu se unduiesc nici măcar în ani așa cum ”unii” și-au shimbat părerea despre persoana lângă care conviețuiesc și au mai făcut o nouă ”tragere” urmând, mai mult ca sigur alta! Măcar să mai crească un pic acești 2 băieți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *