Cum putem mări durata de funcționare a acumulatorilor auto

Acumulatori Auto Sorgeti
Acumulatori Auto Sorgeti
Baterii Auto Sorgeti

Fără îndoială că acumulatorul auto se numără printre piesele vitale în ceea ce privește funcționarea corespunzătoare a mașinii. Din nefericire, majoritatea șoferilor trec cu vederea destul de ușor peste acest aspect și nu îl iau în calcul decât atunci când se trezesc că mașina lor nu mai pornește deoarece a rămas fără baterie.

De unde putem cumpăra baterii bune pentru mașină?

Dacă ați observat că mașina dumneavoastră are probleme cu acumulatorul auto, indicat ar fi să consultați ofertele unui magazin de specialitate, de pildă, Sorgeti, unul dintre principalii furnizori de baterii auto-moto din țară. În plus, dacă vei achiziționa acumulatorul auto de la Sorgeti, vei putea beneficia de nenumărate avantaje – calitate, garanție, service specializat etc.

Astfel că, vei avea posibilitatea de a face anumite verificări tehnice ale acumulatorului – inclusiv cele reglementate prin lege (o dată la 6 luni) sau chiar vei avea posibilitatea de a o schimba atunci când nu mai e funcțională fără să plătești nimic.

Indiferent de marca pe care o alegi, este necesar să ții cont de instrucțiunile de montare, întreținere și bineînțeles, de respectarea condițiilor garanției.

În general, temperatura medie anuală în cazul locului de depozitare trebuie să fie de 15°C, pentru a fi convinși că bateriile noastre vor funcționa întreaga lor durată de timp. Pe termen scurt, temperatura nu ar trebui să depășească 25°C, în caz contrar, durabilitatea sa poate fi afectată.

Ce sfaturi putem urma pentru a mări durata de viață a bateriei?

Pentru a mări durata de viață a acumulatorului auto, iată ce sfaturi am putea să luăm în calcul:

  1. Este indicat să opriți toți consumatorii (de exemplu, climatizarea, radio-ul, farurile). De altfel, dacă uităm anumiți consumatori pe poziția pornit, bateria se poate descărca total, iar în unele cazuri, se poate defecta. Dacă se întâmplă acest lucru, putem încărca bateria cu ajutorul unui redresor.
  2. În anotimpurile cu temperaturi extreme – de pildă, vara – nivelul electrolitului trebuie verificat în mod frecvent, iar în cazul în care este necesar, se va adăuga apă distilată sau apă de ploaie.
  3. În zonele cu climat mai rece, dacă vom înlocui cablurile bateriei cu cabluri care au un diametru mai mare, va crește puterea necesară pentru a porni motorul.
  4. În cazul bateriilor auto care permit accesul la camerele cu electrolit, putem apela la întreținerea preventivă.  Atenție! În timpul procedeului, se impune purtarea ochelarilor de protecție. Dacă nivelul electrolitului este redus considerabil, lăsați bateria să atingă temperatura camerei și adaugați apă distilată – deionizată sau demineralizată până la 6-10 mm sub tubul de umplere (cel indicat de producător). De altfel, în zilele caniculare, ar trebui să evitați umplerea excesivă, deoarece căldura va dilata electrolitul. Plumbul oxidat sau orice alt tip de coroziune poate fi îndepărtat cu ajutorul unei perii de sârmă.
  5. Pentru o răcire eficientă, este necesar să curățăm eficient alternatorul, verificându-l în același timp, pentru a observa dacă există fisuri pe curelele alternatorului. De asemenea, efectuați o verificare amănunțită la nivelul cablurilor astfel încât să nu existe  coroziuni sau proeminențe, iar dacă este nevoie, înlocuiți-le cu cabluri egale ca diametru sau mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *