Cum să recondiționezi obiectele din casă înainte de sărbători

Cum să recondiționezi obiectele din casă înainte de sărbători

Se apropie cea mai frumoasă perioadă din an – sărbătorile de iarnă. Pe lângă entuziasmul oferit, ne trezim cu multe surprize acumulate de-a lungul anului. Ba pisica din întâmplare a deteriorat canapeaua, ba pantofii oaspeților au deteriorat parchetul sau nu vă mai aranjează culoarea dulapului de la intrare. Dacă vă întrebați cum puteți schimba înfățișarea unei încăperi înainte de sărbători, e momentul când reînnoim casa și ne pregătim să întâmpinăm un nou an.

Ne propunem în acest articol să conribuim la crearea atmosferei de Crăciun și să ne inspirăm din câteva idei pentru recondiționarea obiectelor preferate. Ne vom axa pe acele piese care ies în evidență, care pot oferi o nouă viață și totodată un nou stil încăperii.

 1. Restaurarea canapelelor

Animalul de companie vă poate da bătăi de cap. În timp ce pentru el canapeaua este o jucărie, pentru noi un obiect deteriorat care necesită reparație, bani, timp. Să privim asta ca pe un fapt pozitiv, pentru că astfel putem aduce o nouă culoare în cameră, schimba anturajul și atmosfera, crea o nouă imagine mai confortabilă înainte de sărbători. Totuși trebuie să învățăm câteva trucuri sau metode pentru a ne restabili de sine stătători obiectul dorit.

Canapelele, indiferent din ce material sunt confecționate, fie stofă sau piele, fie că sunt extensibile sau fixe toate pot fi reparate. Procesul este asemănător indiferent de ce model este sau material utilizat. Important este să dispunem de câteva obiecte care ne vor ajuta mai repede să-i oferim canapelei noastre o nouă înfățișare la un preț mai mic decât cel din magazin. În plus ni se oferă libertatea de a alege culoarea și materialul dorit, aceasta constituind un mare avantaj.

Primii pași:

 • Păstrăm scheletul canapelei

 • Optăm pentru stofă și nu piele

 • Avem nevoie de o mașină de cusut și capsator special

 • Desfacem tapițeria original ce este prinsă în capse

 • Descoasem husa originală pe care nu o aruncăm, ci o folosim la crearea tiparului pentru noua husă

 • Coasem noua husă, apoi o prindem în capse special.

 1. Recondiționarea parchetului din lemn

Parchetul din lemn reprezintă un element esențial în decorul casei, este funcțional, calitativ și de ce nu am putea zice și estetic. Dacă a fost întreținut așa cum se cuvine va rezista încă mult timp. În schimb dacă la un moment dat observați că prezintă anumite semne de uzură, ar fi cazul să luați unele măsuri urgente pentru stoparea disfuncționalității lui prin recondiționare, reparare rosturi, șlefui și lăcui etc.

Din multitudinea de metode folosite vom prezenta pe cea mai bună și mai des întâlnită. Folosirea de chit pentru lemn este cea mai frecventă alegere. Fie că sunt zgârieturi, urme lăsate de încălțăminte sau de roțile pieselor de mobilier chitul special pentru parchetul din lemn vă va scăpa de noile probleme apărute și totodată va oferi încăperii imaginea de nou.

Pașii de folosire sunt foarte ușori, încât o puteți face de sine stătător, iar după reparare puteți deja utiliza porțiunea de parchet.

Totodată pentru reparație puteți folosi o trusă specială ce conține mai multe tipuri de chituri pentru lemn și alte ustensile, pentru a înlătura zgârieturile mai profunde sau rosturile deteriorate.

În cazul în care, în zonele de parchet des folosite stratul de lac se subțiază, are zgârieturi sau crapă, aceste zone vor absorbi mai multă umezeală și se va deteriora întru-un timp foarte scurt. Iată de ce se recomandă ca să aveți grijă de parchetul dumneavoastră recondiționându-l cu un chit pentru lemn sau aplicându-i un strat de lac.

 1. Recondiționarea unei piese de mobilă veche

Uneori în casă avem o mulțime de piese de mobilă care s-ar privi mult mai plăcut dacă s-ar restaura sau recondiționa chiar de proprietarii ei după gust, buget, design interior. Astfel, o măsuță de sufragerie poate avea un nou oblic dacă va fi vopsită corespunzător sau readucerea la viață a scaunelor folosind o culoarea vie, deosebită, un turcoaz sau un verde lime.

Pentru asta e nevoie de:

 • Curăți bine mobilierul

 • Pregătești locul pentru vopsit

 • Aplici culoarea potrivită

 • Final: un obiect de mobilier original

Dacă ești în posesia unui dulap care îți pare că nu se mai înscrie în decorul camerei cu celelalte piese, dar îți este foarte aproape de suflet, recondiționează-l. Varianta cea mai originală este pictarea acestuia în culori deosebite, cu imprimeuri de sărbătoare și bun gust.

Nici de geamuri nu uitați. Recondiționați imaginea acestora prin schimbarea draperiilor clasice, monotone și într-o singură culoare cu altele mai vesele, înflorate, din voal ce sunt suficient de opace și îndeajuns de subțiri pentru a pătrunde lumina.

Fiindcă se apropie sărbătorile reorganizați mobila din cameră, schimbați poziția, aranjați-o într-un mod cât mai plăcut pentru a crea o atmosferă caldă. Decorați pereții cu tablouri în aceeași tematică pentru a vă surprinde invitații și cei din familie.


 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *