Esti pregatit de valuri? Vara te cheama la kitesurf!

Kitesurful nu este chiar pentru oricine, chiar dacă există mulți amatori de sporturi nautice printre cei care adoră să meargă la mare.

Față de mersul cu o hidrobicicletă sau un hidroscuter, care este controlat destul de simplu, printr-un ghidon și un motor, sau puterea propriilor picioare, kitesurfingul (sau kiteboardingul, așa cum este mai este el cunoscut) este complet diferit.

În primul rând, controlul plăcii este bazat pe vânt, pentru că după cum îi spune și numele kitesurfingul este o formă de surfing, numi că în loc de valurile imense obișnuite în surf, aici un zmeu este „motorul” plăcii de kite.

Deși este considerat un sport nautic extrem, kitesurfing-ul este mai degrabă un sport extrem de dificil, prin prisma naturii sale. Este necesară o bună stabilitate pe placa de kite, un bun control al zmeului și în principal un echilibru ideal între cele două care să te conducă cât mai departe prin forța vântului.

Dacă ești la prima placă de kitesurfing pe care ți-o cumperi, atunci ai ajuns unde trebuie, deoarece în acest articol vom stabili principalele lucruri de care ai nevoie pentru a fi un kitesurfer meseriaș!

De ce ai nevoie pentru a începe să faci kitesurf ca sport?

În primul rând, de pasiune pentru valuri și sporturi nautice.

Fără această pasiune, nu are rost să încerci acest sport decât ca experiență. Dacă vrei să guști cu adevărat libertatea pe care ți-o oferă vântul și valurile, atunci kiteboardingul este pentru tine.

Dacă ai nevoie de o placă de kite, înseamnă că ai mai practicat cel puțin de câteva ori acest sport cu plăci de kitesurfing închiriate. După o vreme, însă, vrei să ai placa ta, adecvată nivelului tău și stilului pe care vrei să îl practici.

 

 

De aceea, pentru a începe să faci kitesurfing ca sport și hobby, ai nevoie de următoarele:

  1. Placă de kitesurfing adecvată nivelului tău de practicare
  2. Echipament complet pentru kitesurfing
  3. Zmeu adaptat nivelului și greutății tale
  4. Vestă de salvare profesionistă, adică cu un grad de flotabilitate ridicat
  5. Curs de certificare, fără de care nu poți practica kitesurf în condiții de siguranță

Toate acestea presupun, desigur, o investiție financiară, însă dacă ești cu adevărat pasionat de sporturile nautice și vrei să practici cu adevărat kitesurful, atunci nimic nu te poate opri.

 

De unde îți cumperi prima placă de kitesurfing?

Pe lângă zmeu, care este esența acestui sport și care îi oferă și numele, placa de kite este de asemenea extrem de importantă.

Trebuie să afli exact ce nivel ai și mai ales ce stil dorești să practici pentru a putea face o achiziție reușită. Prețurile pentru o astfel de placă nu sunt deloc mici, deci trebuie să măsori de mai multe ori și să cumperi o dată, urmând să schimbi această placă doar când treci la un nivel superior.

Kitesurfing-ul nu este un sport nautic ieftin, însă cu puțină orientare îți poți diminua costurile pentru echipament, placa de kite și restul elementelor necesare pentru practicare. Pentru placa de kite, un magazin online precum ShopeXtrem este ideal, mai ales dacă ești la prima placă de kite.

Intră pe platforma lor online, shopextrem.ro, analizează toate plăcile adecvate nivelului tău și pune întrebări echipei ShopeXtrem pentru a face cu adevărat o achiziție inteligentă.

Vânt bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *