Excelenta strugurilor intr-un pahar de vin

Excelenta strugurilor intr-un pahar de vin

Merlot este unul dintre cele mai plantate soiuri de viță-de-vie pentru vin din lume, la nivelul anului 2010 deținând o suprafață de 267.169 ha la nivel mondial, potrivit autorului Kym Anderson, în cartea ”Which winegrape varieties are grown where? A global empirical picture” (2013). Vinul de Merlot este mai moale, mai delicat, având o culoare roșu-rubiniu și o aciditate mai puțin intense decât cele ale Cabernet Sauvignon. Are aromă de zmeură proaspătă și, fiind mai puțin aspru, poate fi pus în consum mai repede decât Cabernet Sauvignon. Este un vin sec, cu o tărie alcoolică aparte, iar un consum moderat al acestui vin poate aduce cele mai benefice efecte asupra sanatatii organismului dumneavoastra. Intra si cumpara acum din acest magazin online vinuri ceva pe gustul tau.

Acest vin, precum si Cabernet Sauvignon este considerat drept un soi de vinuri secundare, care se produce dintr-o combinatie de struguri albi si struguri rosii, dar calitatea care il scoate in evidenta este culoare rosu-aramie precum si intensitatea extravaganta a gustului care iti rasfata si cele mai amortite simturi. Acest soi de vin este cel mai utilizat si in bucatarie, devenind ajutorul principal al gospodinelor atunci cand vine vorba de preparate din carne de vaca, carne de porc, carne de fazan sau carne de curcan. El reuseste sa adauge acel plus de savoare oricaror mancaruri pregatite, fie ca vorbim de faimoasa fripturi a mamicii pana la adevaratele sarmale in foi de vita ale bunicii. Un alt aspect culinar al acestui soi de vin este faptul ca se recomanda de catre medic sa se serveasca fara ezitare la finalul unei mese copiase, ele asigurand o functionare optima a digestiei ulterioare. Aromele sale imbaietoare reusesc dealtfel sa imblanzeasca si aroma carnei de iepure care se stie ca este una din cele mai dificil de gatit, iar astfel aliatul numarul unu al bucatarilor ramane faimosul Merlot.

Asadar, pentru a beneficia si tu de vinul Merlot la adevarata lui valoare, te invit sa degusti un astfel de vin pentru a putea aprecia savoarea buchetului sau armonios care reuseste mereu sa combine cu induisoare o mare de arome prefacute intr-un vals de eleganta pentru simturile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *