Familia regală la Focșani!

Cine va veni în Gara Focșani, pe 1 Decembrie 2014 va putea fotografia Trenul Regal care va veni cu ocazia Zilei Marii Uniri:
„Anul acesta, Familia Regală a ales să se oprească în municipiile Ploiești, Focșani, Râmnicu-Sărat și Buzău, într-o călătorie simbolică de la Sinaia la București. Familia Regală invită locuitorii acestor orașe să vină la gară, pentru a aduce împreună un omagiu Întemeietorilor României Mari. Acesta este sensul Zilei de 1 Decembrie. Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Ferdinand cel Loial, în anul 1928“, se arată în comunicatul de presă.

Ținând cont de traseul și orele de oprire ale Trenului Regal, cine ratează întâlnirea la Focșani poate întâmpina trenul în alte orașe:
Gara Sinaia, sosirea Familiei Regale de la Castelul Peleș, la ora 9, plecarea trenului la ora 9.08.
Gara Ploiești Sud, sosire la ora 10.19, plecare la ora 10.38.
Gara Buzău, sosire la ora 11.55, plecare la ora 12.10.
Gara Râmnicu-Sărat, sosire la ora 12.47, plecare la ora 13.02.
Gara Focșani, sosire la ora 13.45, plecare la ora 14.15.
Trenul Regal va aduce Familia Regală la București, seara, la Gara Băneasa.
După cum se poate observa la Focșani va sta cel mai mult timp- 30 de minute mai ales că va trebui schimbată direcția de mers respectiv mutată locomotiva pentru a tracta trenul spre capitală. Personal voi fi prezent și sper că voi putea surprinde un cadru cu trenul în această vizită istorică.
Primăria Focșani a trimis câteva ajutoare să încerce să dea o imagine mai curată gării și apreciez acest efort :
DSC_1370
images1

2 thoughts on “Familia regală la Focșani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *