Cumpărăturile online sunt deja un comportament obișnuit pentru foarte mulți oameni și acest lucru nu poate decât să fie un exemplu clar al dorinței de prețuire a fiecărui minut din viață, deși poate fi un indicator al gradului de activitate alertă, lipsită de ”timpi morți”, a oamenilor. Consider că cea mai mare parte a cumpărăturilor necesare traiului zilnic precum și a bunurilor de folosință îndelungată, pot fi făcute on line mai ales că foarte mulți agenți economici oferă această posibilitate. De multe ori în timp ce cumperi online așa cum se întâmplă și în magazinele clasice, parcă tot ai câteva nelămuriri și vrei să fie clarificate de către personalul magazinului, fapt pentru care magazinele au venit în întâmpinarea cumpărătorilor cu linii telefonice de asistență. Normal că imediat importanța acestei comunicări a fost înțeleasă și mulți agenți economici asigură astăzi cel puțin în mod declarativ asistență 24 /24 – 7/7 . Totuși nu-i același lucru să suni și să asculți muzica robotului  pentru muuuuulte minute cu preluarea apelului cât mai rapidă și clarificarea situației prezentate de către client, așa că acum bătaia mare se dă pe mulțumirea cumpărătorilor prin preluarea rapidă a apelului acestora și numai cine înțelege acest lucru o să primească înapoi respectul pe care.l merită.

Recent serviciul de asistență telefoică de la #flanco,  #suportclientinonstop  a intrat într-o perioadă de dezvoltare și ținta este aceea de a reuși preluarea unui apel telefonic în primele 40 de secunde. Da, ați auzit bine, 40 de secunde, nici eu nu am crezut așa că am verificat și sunând la numărul  de telefon 037.447.71.00 deși mai puteam folosi și numărul 021.203.81.70 am aflat că transportul produselor cumpărate se face în orice localitate din țară unde există drum accesibil autovehiculelor, eu chiar având nevoie să trimit un produs electrocasnic mare la locuința de la țară.

Nu mică mi-a fost surprinderea când am fost preluat în secunda 30 de către un operator cu toate că am sunat astăzi, 15.08.2016 zi de Sărbătoare nelucrătoare și la o oră destul de înaintată 22:05. Informația primită a fost utilă și cred că testarea serviciului de suport clienți este o reușită pentru Flanco deoarece nu puteam găsi un moment mai neprielnic.

Nota 10 FLANCO ! Sigur cumpărătorii online care sunt din ce în ce mai mulți vor alege să prețuiască timpul lor și vor apela serviciul de suport clienți cel mai rapid În plus trebuie să recunosc faptul că site-ul este foarte bine organizat, conține toate informațiile bine organizate necesare unui cumpărător, bine organizate și ușor de găsit astfel că doar comoditatea de a citi sau nevoia de informații suplimentare referitoare la un produs din ofertă ar putea fi factori favorizanți apelării serviciului de asistență telefonică gândit pentru a răspunde în cel mai scurt timp întrebărilor clienților –SUPORT CLIENȚI NON-STOP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *