„Focşanii de altădată” – albumul lui Sorin Tudose

Astăzi, 03.07.2015- orele 18:00, la Focșani în sala mare a Ateneului Popular se va lansa albumul ”Focșanii de altădată – o istorie ilustrată (1899 – 1941)” și sigur nu voi face tot posibilul să fiu prezent la această premieră. Pot spune că acest album ilustrat care conține 375 de imagini din istoria orașului actualmente reședință de județ – Focșani, este concretizarea unui proiect foarte ambițios și țin să-l felicit pe autor, Sorin Tudose – un tânăr jurnalist de la Ziarul de Vrancea. Acest allbum a fost realizat prin muncă proprie a autorului și este demn de menționat faptul că instituțiile de cultură județene și locale nu au realizat o ”înviere” a orașului cu frumusețile arhitecturale și cu oamenii care l-au populat înainte de a deveni toți cenușii, înainte de a fi toți puși în cutiile de ciment prin sistematizarile comuniste care au luat amploare după cutremurul devastator din anul 1977.

Sper din tot sufletul ca autoritățile locale să treacă peste animozitățile personale și acordând albumului valoarea pe care o merită să achiziționeze cât mai multe exemplare pentru a le oferi delegațiilor venite în orașul nostru. ”Focșanii de altădată– o istorie ilustrată (1899 – 1941)” chiar poate fi o carte de vizită inspirată. De curând am fost în vizită la o fabrică privată din orașul Câmpulung Muscel unde am primit o frumoasă monografie ilustrată a orașului cu toate că acea fabrică are capital străin și teoretic nu ar avea motiv să promoveze orașul pe cheltuială proprie. Cred că am fost destul de clar și îi urez succes lui Sorin Tudose în activitatea care urmează de comercializare a muncii sale.

Precizez că eu personal am avut câteva discuții contradictorii online cu Sorin Tudose, ne-am văzut doar o dată fără a ne vorbi, dar acest lucru nu mă poate împiedica să promovez un lucru frumos, un lucru bun, albumul acestuia !

 

sursa foto : Ziarul de Vrancea
sursa foto : Ziarul de Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *