Importanta alegerii unui service de reparatii camioane

Importanta alegerii unui service de reparatii camioane

Alegerea unui service de reparatii camioane de calitate este indispensabila pentru orice firma transportatoare, probabil este chiar mai importanta decat alegerea vehiculului.

Cand cineva porneste o afacere in domeniul transporturilor este bine sa stie din timp posibilitatile de reparare a camioanelor. In primul rand, in tara sunt putine firme de reparatii camioane, nu se gasesc la tot pasul si de cele mai multe ori acestea sunt limitate pe anumite marci.

Cand isi cumpara un vehicul nou, firma transportatoare, este important sa aiba o imagine clara si despre posibilitatile de reparare ale acestuia. Se gasesc destul de putini specialisti in reparatii camioane dar si mai putini pentru cutii de viteze camioane.

O alta problema de care trebuie sa tina cont la alegerea marcii la vehicul, este stocul de piese camioane, daca acesta este sau nu disponibil si care sunt preturile practicate de firmele importatoare.

Importanta alegerii unui service de reparatii camioane

Cum alegi un service de reparatii camioane?

Camioanele sunt cumparate sa produca bani, in cazul in care acestea stau in service, nu produc si nu aduc bani. De cele mai multe ori, vehiculul se strica pe drum, probabil la sute sau mii de km de casa, iar in acest caz, cea mai buna solutie este repararea la cel mai apropiat service.

Acesta desi poate fi un sfat bun, de cele mai multe ori nu functioneaza. De multe ori camionele stau la rand pentru a fi reparate si rareori sunt luate, fara sa stea la rand, camioanele straine. Singura solutie este sa se trimita un alt vehicul care sa duca marfa mai departe pana cand camionul iese de la reparatii.

Preturile practicate la service-urile din strainatate sunt asemanatoare cu preturile din Romania iar calitatea muncii este foarte buna. Problema este cand vehicolul ar trebui sa lucreze dar s-a stricat pe drum si este nevoit sa stea in service, sa-si astepte randul. Inainte de plecare se mai face o verificare amanuntita la vehicul dar nu este sigur ca toate problemele se pot observa din timp.

Din pacate si atitudinea patronilor de genul „las ca mai merge un drum” poate sa strice foarte mult, o piesa defecta poate strica si alte piese cu care conlucreaza, cauzand defectiuni si mai mari si implicit costuri mari la reparatii. Putem spune ca cel mai bine ar fi ca fiecare camion, sa aiba din cand in cand o perioada de mentenanta in care se verifica si se repara toate problemele observate.

Rareori se intampla ca un camion sa se strice fara sa dea semne de probleme inainte. Intotdeauna cand ceva se strica, o face in timp iar daca suntem atenti, putem observa uzura si remedia problema pentru ca aceasta sa nu se strice definitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *