Interstellar (2014)

Un SF care chiar depășește cu mult ce am văzut până acum și mă bucur că l-am văzut mai ales că intenționez să vă conving să-l vedeți și voi. Din păcate nu am fost inspirat și l-am văzut pe ecranul mic de 17 inch al laptopului meu, ceea ce v-aș recomanda să evitați 😀 !

Filmul este lupta eroilor principali de a salva omenirea- specia umană și de a găsi o altă planetă pe care să o populeze oamenii, o planetă pe care să poată fi întreținută viața. În paralel este prezentă și iubirea părinte – copil și m-a uimit că americanul nu a introdus și o scenă de iubire între adulți și un pic de sex pentru iubitorii exprimărilor de acest gen.

Mă bucur însă că acest film mi-a oferit câteva date științifice reale și a prezentat pe înțelesul omului de rând noțiuni precum dimensiune spațiu timp, gaură de vierme, galaxie etc. recunosc faptul că dacă atenția totală este necesară pentru a înțelege în totalitate filmul și că privitorul trebuie să aibă câteva cunoștințe generale pentru a-i fi mai ușor.

Recomand filmul pentru scenele impresionante care reprezentau aventura în spațiu, pentru răsturnările de situație și pentru emoția transmisă, emoție care pe mine m-a purtat direct în acțiunea filmului în pielea personajului principal și nu o dată mi s-a întâmplat să strâng brațul fotoliului în timp ce Cooper ( interpretat foarte bine de Matthew David McConaughey  ) trăgea de manșă în nava spațială! Inteligența lui Cooper aduce multe rezolvări ale situațiilor limită și este o plăcere să treci prin desele încercări. Este impresionant să călătorești în spațiu, să-ți treacă timpul mult mai greu decât ar fi trecut pe pământ și să te întorci aproape la fel de tânăr, dar să-ți găsești fiica muribundă datorită vârstei înaintate și cu o mare realizare: cea pentru care tu ai plecat în spațiu !

Sigur e un film care nu trebuie ratat, cu toate că este produs în anul 2014 !

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *