Invitația la operă a fost onorată!

Orchestra de Cameră Unirea dirijată de maestrul Vincent Gruger a invitat publicul meloman la opera în seara de 13.03.2017 de la orele 19:00. Concertul vocal-simfonic, inclus în programul Stagiunii 2016-2017, a fost găzduit de Ateneul Popular ”Mr. Ghe Pastia” prin amabilitatea conducerii unității și a fost susținut și prin implicarea financiară a Primăriei Municipiului Focșani.
Soprana Gabriela IȘTOC și tenorul Paul LUNGU au fost invitații speciali ai serii și au  reprezentat un motiv în plus pentru ca iubitorii muzicii de calitate să nu lipsească din sală.  Programul a cuprins capodopere recunoscute la nivel mondial: „Nunta lui Figaro” de W.A. MOZART, „La Traviata” de G. VERDI, „Tosca” şi „Gianni Schicchi” de G. PUCCINI, „Carmen” de Georges BIZET „Elixirul dragostei” de G. DONIZETTI, , „Văduva veselă” de F. LEHAR.

Publicul numeros prezent în sală a recompensat artiștii cu aplauze minute în șir, aplauze care au atins vizibil coarda sensibilă a artiștilor obișnuiți de altfel cu manifestări de mulțumire de acest gen. Căldura sufletească a publicului nu putea să nu ajungă la destinatari, la artiștii care au dat valoare unei seri de luni.  Astfel de spectacole reușite ne fac să realizăm că avem un oraș privilegiat ignorând faptul că avem doar un concert pe lună.

Anul trecut m-am alăturat unei cauze frumoase și am acordat sprijin d-nei Silvia Vrinceanu Nichita, preşedintele Asociaţiei de tineret „Eu, Tu şi Ei”, pentru a aduce la spectacole persoane care nu ar fi putut ajunge din motive economice sau de sănătate. Astfel am reușit să aducem la câteva spectacole seniori de la Căminul de Bătrâni din Focșani având ca sprijin și amabilitatea d-lui Valentin Gheorghiță, director al Ateneului. Seniorii aflați la vârsta bătrâneților în singurătate au fost foarte bucuroși să fie prezenți la spectacole mai ales că au fost preluați și transportați înapoi la Centru întrucât singuri nu s-ar fi descurcat. Proiectul a fost botezat ”Focșaniul meloman” și a continuat la acest concert reușind să aducă bucurie și trăiri muzicale înalte unui număr de 3 invitați din partea platformei DIZABIL.eu . Pe viitor avem sprijinul tuturor factorilor de decizie să continuăm acest proiect adresat persoanelor care au o normalitate proprie.

Dacă și voi cunoașteți persoane cu mobilitate redusă sau cu alte forme de dizabilitate care vor să asculte muzica Orchestrei de camera Unirea, dirijată de maestrul Vincent Grüger, vă rugăm să luați legătura cu noi la numărul de telefon 0744217031. Proiectul socio-cultural va continua și pentru concertul din data de 3 aprilie, în măsura în care vor fi doritori”, – a precizat Silvia Vrînceanu.

Pentru că este articolul meu și pentru că acest eveniment a marcat o noutate pentru mine o să menționez, chiar dacă voi părea infantil 😀 , că am primit pentru prima dată în viața mea o floare! Normal că am oferit-o unei femei ! Mulțumesc sopranei Gabriela Iștoc – știu că s-a întâmplat să mă aflu pe un loc lateralrândului și acesta e singurul meu merit 😀 !

Să ne bucurăm de muzică, de frumos și de bunătate este cel mai bun lucru pe care-l putem face zilnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *