Am văzut de curând acest film care a fost tradus în româna cu titlul de ”Numerele” și am ajuns la părerea că nu am pierdut timpul necesar vizionării mai ales că mi-a plăcut și mi-a captat atenția încă din primele minute. Acțiunea începe în anul 1959 în curtea unei școli din America unde conform unui proiect elevii vor desena pe foi, iar acestea vor fi sigilate în ciment urmând a fi deschise după 50 de ani de elevii anului 2009.   O fetiță  scrie un șir de numere iar peste 50 de ani, mesajul acesta al fetei ajunge în mâinile tânărului Caleb . Tatăl lui Caleb, profesorul Ted Myles  ( Nicolas Cage ) realizează că numerele  au prevestit mari dezastre din ultimii 50 de ani și numărul morților în fiecare catastrofă. Astfel începe o luptă a profesorului ignorat de autoritățile alarmate chiar de el pentru a împiedica ultimele 3 dezastre prevestite  identificate prin ultimele 3 numere rămase pe foaie mai ales că ultimul dezastru era similar cu distrugerea planetei.

Sper că v-am captat atenția și dacă un film alert, cu mult suspans și  un final surprinzător de SF este ceea ce căutați, Knowing este ceea ce vă propun mai ales că se găsește pe imensul internet online sau bun de descărcat !

P.S. Să nu vă inducă în eroare începutul banal, pentru că povestea ia o întorsătură mare așa cum v-am spus mai sus !

Părerea mea este că scenariul este de nota 10, N. Cage și actorii  joacă destul de bine și transmit emoția filmului ținând captiv privitorul!

1 thought on “Knowing

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *