Lecție de educație în gara Adjud, oferită de câini!

Cine a călătorit cu trenul plecând sau coborând în stația CFR Adjud sigur cunoaște de mai mulți ani acest crater. El este amplasat chiar în dreptul ușilor de la intrare. S-a format prin distrugerea mozaicului urmare a trecerii multor oameni și posibil printr-o mică greșeală de execuție. Mozaicul măcinat și-a mărit în timp dimensiunea prin erodarea continuă a marginilor. Acum are aproximativ 1 metru liniar în diametru. Grosimea mozaicului măcinat crea o diferență mare de nivel. Astfel era un pericol de accidentare a vreunui călător care putea călca strâmb.
Cineva mai luminat la beculețul din spatele ochilor a găsit soluția pentru salvarea integrității călătorilor. Prima fotografie dovedește clar acest lucru.

Gestul a fost apreciat de către vietățile necuvântătoare care frecventează Gara Adjud chiar înaintea Crăciunului 2017. Din respect pentru munca omului care a așezat acea capră de lemn, câinii i-au dat și o interpretare. Astfel au ajuns la concluzia că zona a primit o nouă utilitate. Prin urmare au transformat craterul cu pricina în wc public pentru animale cu intrare liberă. Fotografiile care urmează dovedesc foarte clar nivelul mărit de educație al câinilor vagabonzi. Aceștia au avut grijă ca indiferent de necesitatea fiziologică să nu depășească ” perimetrul”! Am încercuit ”isprăvile” câinilor pentru a fi mai vizibile!


Sunt convins că oamenii nu ar fi respectat perimetrul……doar vedem zilnic pe la colțurile blocurilor, prin parcuri și chiar pe garduri în imediata apropiere a drumurilor!

3 thoughts on “Lecție de educație în gara Adjud, oferită de câini!

 1. Macar au facut „norocul” undeva unde
  nu poate fi calcat in fuga. Ar trebui
  apreciat asta. Banuiesc ca pe aceas
  hartie nu scrie „Atentie, cade
  tencuiala de pe tavan!”?

  1. Nu scrie, ca la Rm. Sarat , daca acolo ai vazut si tu! Mi.ai dat ideea de a trece in revista toate garile calcate de mine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *