Nokia 3310- telefonul tuturor

O plăcută provocare  a fost lansată în mediul online de către Blogalinitiative și computerblog.ro și anume să ne aducem aminte de primul telefon mobil pe care l-am avut și care ne-a servit interesele atât de bine pe cât i-au permis caracteristicile tehnice. Normal că la vârsta mea de viitor moș nu-mi pot compara primul telefon cu unul descris de un blogger tânăr care poate să se laude cu primul său telefon aparținând noilor generații de smartphone.

sursa gsm arena

Cu toate acestea recunosc faptul că mă cuprinde nostalgia maximă atunci când rememorez perioada anului 2002, când am început serviciul și când chiar din cel de-al 2-lea salariu am decis să merg la magazin și să contractez un abonament de telefonie mobilă în una din rețelele existente. Nu mi-am dat seama să întreb în localitatea în care lucram dacă avea cineva telefon mobl și dacă avea semnal, așa că întors de la magazinul de tehnologie din orașul imens – Adjud, jud. Vrancea am constatat că deși cumpărasem telefon mobil rămăsesem tot ”fix” întrucât nu exista acoperire a acelei rețele telefonice. Încet , încet am găsit niște poziții propice vorbitului la circa 350 de metri de locul de muncă, pe un pod care traversa un pârâiaș, pod care era din fier și care trebuia ” călărit” ! Așa se face că vreun an de zile am încălicat pe balustrada podului și am ținut cea mai strânsă legătură cu ” prietena mea ” din acea vreme, cu iubita mea soție și mama copilului meu. A fost o perioadă frumoasă cu toate neajunsurile ei tehnologice și sincer parcă nu mi-ar părea rău dacă ar fi să o retrăiesc .

Bietul meu Nokia 3310 a trecut prin multe întâmplări care pentru el erau consemnate în desele contacte cu diferite corpuri dure și cel mai adesea cu solul. O dată îmi aduc foarte bine aminte că țineam telefonul pe bordul Daciei mele 1300 și în momentul în care am tras brusc dreapta de volan pentru a intra pe o altă stradă, acesta nu a fost atent și a alunecat de pe bord direct afară pe geamul lăsat deschis pentru ”climatizarea” interiorului autovehicolului. Nu a fost telefonul supărat prea mult pentru că imediat ce am oprit mașina, i-am cules componentele și ansambându-l era perfect funcțional. Din păcate povestea telefonului meu se încheie tot cu o plimbare cu mașina ( aceeași Dacie 1300 ), însă de această dată telefonul lăsat – uitat de mine pe cupola mașinii nu s-a ținut și pe parcursul deplasării mele a hotărât el singur unde să coboare și să scape de mine. Următoarele telefoane au fost mereu în pas cu tehnologia, acum sunt cam cu 4 ani în urmă, dar trebuie să-i fac de petrecanie telefonului actual ( căruia îi mulțumesc pentru modul exemplar în care m-a deservit) și să mă ” up-datez 😀 ”!

Până atunci țin cu toată ambiția să aduc un ultim omagiu primului meu telefon și să precizez că :

1. dacă mai avea 2 linii bateria mă mai ținea 4 zile;

2. nu-l puteam îndoi nici dacă mă așezam pe el 😀 ;

3. mă distram compunând propriu ton de apel ( nu descarcam melodii la moda ca acum ) ;

4. carcasele diverse coloristic si pandativele- luminițe care depistau semnalul și preanunțau

apelul erau fiță;

5.  tastele păstrau tocite urma folosirii lor la apeluri, scrierea mesajelor si distracția cu celebrul joc snakeII, remembar ?

Orice ar fi, cu toată tehnologia nu am uitat 3310-le meu și cred că asta dovedește adevărata lui valoare !

Sigur că astăzi suntem deschiși noutăților tehnologice care ne sunt foarte bine prezentate de către cel mai documentat site – computerblog.ro și e normal să țin cont de prezenările telefoanelor atunci când îmi voi achiziționa un nou mobil !

Pentru că tehnologia a evoluat și sunt multe companii producătoare de telefoane cred că e cazul să vă prezint o parte din colecția de telefoane mobile a prietenului meu Turcu Stefan din focșani, jud. Vrancea, cel care consider eu că are cele mai multe telefoane mobile ” pe persoană fizică ” cum s-ar spune !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *