Ore de istorie vie @Rotary Club VARANA Focșani

Anul rotarian 2016- 2017 va fi anul educației și pentru acest lucru Clubul Rotary VARANA Focșani pregătește multe proiecte sub denumirea ”Edu-Rotary”. Un prim proiect pentru zilele de 07-08.10.2016 debutează chiar astăzi și este o noutate pentru orașul Focșani având un nume sugestiv ”Ore de istorie vie”.

Evenimentul constă în prezentarea uniformelor, echipamentelor și armamentului utilizat de combatanți pe câmpul de luptă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Vor fi prezentate uniformele din 3 țări: Armata Română, Armata Germană – Wehrmacht şi Luftwaffe – şi Armata Roşie.

Astăzi de la ora 15:30 în Sala Cinema Balada în cadrul unei conferințe ingteractive susținută de membri ai Asociației ”Redescoperă istoria”(ARI), din București se va discuta despre cel de-al Doilea Război Mondial, dar și despre condițiile grele de viață ale soldaților, adevărați eroi indiferent de tabăra din care făceau parte.

De asemenea în timpul conferinței membrii ARI vor fi îmbrăcați cu uniforme militare specifice perioadei 1939- 1945 și vor putea fi văzuți de participanți.

Chiar cred că este un eveniment care merită toată atenția și mai ales nu poate fi ratat de nicio persoană întrucât impactul vizual dublează cantitatea de informație și ne teleportează în acele vremuri tulburi.

Accesul la conferință este LIBER !

ore-de-istorie-vie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *