Astăzi am ieșit un pic cu bicicleta pentru a rezolva unele treburi personale cu toate că vremea prevestea ploaie, dar am considerat că dacaă mă grăbesc mă voi încadra să mă întorc fără să fiu mai greu cu câțiva litri de apă 😀 ! Se pare că tot pe grabă au pariat și șoferii întâlniți de mine în trafic, dar nu pe o grabă plină de atenție pentru a evita incidente în trafic – ci pe o grabă care e comună cu neatenția și nesimțirea în trafic.

Nu știu de ce toate mașinile au manete de semnalizare pentru că majoritatea șoferilor nu le folosesc. Cu toate că semnalizarea a fost gândită la început cu un scop util în trafic și anume acela de a arăta celorlalți participanți din trafic încotro vrea să se îndrepte cel care semnalizează, acum semnalizarea le pare unora un concept de neabordat, învechit și util doar fraierilor. De ce să mai semnalizeze, când ei, posesorii de mașini scumpe în general, știu precis unde vor să ajungă și în plus au de rezolvat treburi importante la telefonul mobil ? În plus am văzut că cele mai multe ignorări ale obligației de a semnaliza se fac la sensurile giratorii cărora le este astfel știrbit rolul de fluidizare a traficului rutier întrucât fiecare trebuie să ” aștepte” pe fiecare conducător  ce nu-și semnalizează direcția de deplasare.

Vă ofer și un instructaj, poate e de folos cuiva :

Fraților, utilizați semnalizările pentru că în acest ritm e posibil să ne trezim că mașinile noi nu vor mai avea astfel de ornamente dacă tot nu sunt folosite de către șoferi !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *