Da știu, e un vechi proverb românesc și e atât de vechi încât cu siguranță mulți au ținut cont de învățătura lui și mulți i-au analizat valoarea de adevăr abia după ce au ajuns să regrete că nu au avut o ”pază” bună. Din păcate eu fac parte din cea de-a doua categorie și anume a celor care nu au aplicat învățătura proverbului și acum își plâng în palme sau mai bine zis dându-și palme.

Dețin într-o localitate rurală o casă la care ajung foarte rar în medie de 3 ori pe lună dar în perioada iernii abia ajung o singură dată. casa este modestă și lipsa ei de opulență m-a făcut să cred că nu poate fi ținta unor persoane rău voitoare. Nu aveam în casă bijuterii din metale prețioase ori bani, dar în rest era cam tot ce are orice gospodărie începând cu tacâmuri, produse electrocasnice și culminând cu frigider, aragaz, mașină de spălat și considerând că nu sunt mari averi chiar nu mi-am pus problema furtuli din locuință. Totuși pentru liniștea mea păstram legături foarte bune cu vecinii pentru ca aceștia să ” supravegheze ” și casa mea, ba chiar mai făceam și cinste cu unele ocazii de bucurie că nu s-a întâmplat nimic rău la casă și totul era bine.

banner_3

Un alt proverb a venit recent peste mine și anume : ” Ulciorul nu merge de multe ori la apă!„ și asta s-a întâmplat exact în ziua în care intrând în casă am găsit camerele răvășite și am constatat că s-au furat din casă cam toate aparatele care aveau ștecher – unitate P.C., radio, combină muzicală, aerotermă, feon etc. Atunci am realizat că ”ulciorul” era casa nesupravegheată corespunzător care după multe zile a fost spartă de hoți cu toată grija vizuală a vecinilor mei. Ulterior pagubei omul își face multe speranțe în prinderea hoților tragerea la răspundere și recuperarea prejudiciului, dar pentru că poliția nu lucrează cu divinitatea și relele comise la adăpostul întunericului sunt greu de probat sunt slabe șansele de identificare a autorilor. Pot spune totuși că mi-am învățat lecția și mi-am propus ca pe viitor să am mai multă grijă pentru avuția mea motiv pentru care am stabilit să-mi instalez un sistem de supraveghere video. Există pe internet o mulțime de oferte și am studiat multe dintre ele știind acum să fac diferența între un sistem de supraveghere DVR și unul IP, dar în cele din urmă am primit consultanță telefonică de pe site-ul magazinului specializat în comercializarea, montajul și instalarea componentelor de  monitorizare și supraveghere video-  www.sdmag.ro

Eu am ales un sistem IP întrucât am posibilitatea să mă conectez on-line și să văd în orice moment ce se întâmplă în casa nelocuită și am setat salvarea filmărilor într-un cont cloud on-line și am ales o calitate de mijloc a camerelor. Dacă sunteți în căutarea unei soluții optime de asigurare prin supraveghere continuă a bunurilor dumneavoastră vă asigur că pe acest site o să găsiți informațiile și produsele care vă interesează și ce e important prețurile sunt pentru toate buzunarele în funcție de nevoile particulare.

Părerea mea este că un sistem de supraveghere video are un dublu rol de protejare a unei proprietăți întrucât intervine inițial facturul de descurajare a celor care intenționează să încalce proprietatea, iar dacă totuși se întâmplă evenimente nedorite filmările video oferă polițiștilor probele necesare scurtării drumulului ce duce la prinderea rău făcătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *