Pian la patru mâini @Ateneul Popular

Nu puteam să nu scriu câteva cuvinte referitor la cel mai recent spectacol la care am fost. Este vorba de ”Recital la patru mâini” susținut de artiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu. Recitalul face parte din stagiunea camerală 2016- 2017 a Orchestrei de Cameră Unirea și a fost susținut la Sala Ateneu din cadrul Ateneului Popular ”Mr. Gh. Pastia” în data de 22.11.2016 de la ora 19.00. Întrucât anul acesta se împlinesc 135 de ani de la naşterea inegalabilului George Enescu evenimentul este dedicat creaţiei enesciene și este intitulat “Enescu 135”. Spun inegalabil deoarece în activitatea sa a fost recunoscut ca un foarte bun compozitor, violonist, pedagog, pianist și dirijor.

A fost pentru prima dată când am văzut că la pian pot cânta în același timp două persoane. Am rămas impresionat tocmai pentru că am realizat că e nevoie de mult antrenament și de o bună cunoaștere reciprocă a artiștilor implicați în actul artistic. Programul a cuprins  două rapsodii enesciene ( op. 11 nr.1 și op.11 nr. 2 ) şi  ”Suita pentru pian la patru mâini”. Pianul C. Bechstein – B212, a emis pentru prima dată muzică  din creația lui George Enescu. Recitalul a fost o nouă dovadă a faptului că Ateneul Popular ”Mr. Gh. Pastia” organizează evenimente deosebite și are angajați profesioniști care știu să ofere melomanilor tot ce e mai frumos din creațiile muzicale.

Cei doi artiști cântă împreună din anul 2005 și au concertat atât în țară cât și în străinătate. Un lucru lăudabil este faptul că acești artiști au avut onoarea de a susține primele concerte de pian din istoria localităților Avrig, Bălan, Ciocănești, Ditrău, Făgăraș, Găești, Hațeg, Lehliu – Gară , Petrila, Praid, Târnăveni și au rămas întipăriți în memoria spectatorilor.

Dacă în orașele în care locuiți veți afla că a ajuns acest recital să nu evitați să vă duceți. Din păcate eu nu cunosc programul concertelor viitoare a celor doi artiști !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *