la plecarea din Focșani 05.04.2015 ora 15:25

Astăzi am avut ”întâlnire” cu aproape toate produsele oferite ca pomană de focșăneni la porțile bisericilor.

Dragi focșăneni, e bine că ajutați oamenii să nu moară de foame ( vă asigur că nu vor muri fără pomană- munca nu omoară ), dar vreau să vă întreb dacă aceste imagini vă sunt cunoscute. Sunt imagini de la ”asaltul” asupra trenului executat de valurile de cerșetori pe care chiar dvs. îi chemați și îi încurajați să revină de la Mărășești prin oferirea de pomeni.

Consider că nu cu pomeni făcute unor asemenea ființe vor avea ”trai” mai bun regretații voștri dispăruți. Aceștia chiar nu fac cinste pomenii sincere pe care o oferiți și vă invit să vedeți cum risipesc fără cumpătare cele primite de multe ori aruncând sau lăsând pe jos ce nu le mai place.

Nu pot să vă relatez modul de exprimare verbală a acestor năpăstuiți, dar cred că ar fi mai uman să fie strânși într-o locație, obligați să asculte lecții despre comportament civilizat precum și lecții din ciclul primar de școlarizare. Problema este că nu ar mai veni ei la pomană dacă ar fi condiționați de ”educare” !

P.S. Nu vă faceți grijă, nu s-au certat pe teritoriile de cerșit întrucât au locurile împărțite deja și fiecare știe unde are ”dreptul” să ceară!

la plecarea din Mărășești
la plecarea din Mărășești
la plecarea din Focșani 05.04.2015 ora 15:25
la plecarea din Focșani 05.04.2015 ora 15:25
la plecarea din Focșani 05.04.2015 ora 15:25
la plecarea din Focșani 05.04.2015 ora 15:25

Scenele se repetă ciclic la fiecare Sărbătoare religioasă precum și în zilele de Duminică !

Doamne – ajută, nu-i așa ?

P.S. Cerșetoria se încurajează ori de câte ori este răsplătită cu un produs !

5 thoughts on “Pomana Floriilor !

  1. şi uite aşa nu mai ieşim din cercul vicios, crezând că a fi milos are cumva de a face cu a fi un bun creştin sau om mai bun. Confundăm neputincioşii reali cu puturoşii, iar flâmândului nu i se pune peştele în traistă, ci undiţa. Ce să-i faci! educaţie ar trebui nu numai celor care îşi bat joc de mâncarea primită, ci şi altora care, cu bună ştiinţă, murdăresc spaţiul real atât cu gunoaie, dar şi cu altfel de mizerii. NU crezi?

  2. Tu locuieşti în Mărăşeşti ? Trăiam cu impresia ca locuieşti în Gugeşti.. Cât despre tema acestui articol, cam aşa este peste tot.. Şi aici, în noul meu oraş, Piteşti tot la fel este în gară şi pe la toate bisericile.. cete de cerşetori plecaţi parcă cu colindul pe la biserici. 🙂

    1. ieri a fost alta sarbatoare – invazia a continuat 😀 luni de Rusalii va fi urgie maxima 😀 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *