Am vazut cel mai recent film al lui Cristi Puiu si pot spune ca ma laud cu acest lucru mai ales ca la premiera care a avut loc la Happy Cinema amplasat in cadrul Mall Focsani, au fost prezenti si 3 actori respectiv Simona Ghiţă, Marin Grigore şi Ilona Brezoianu. Acestia intampinandu-ne la inceputul filmului si-au exprimat disponibilitatea de a raspunde intrebarilor si de a discuta cu spectatorii dupa film, dar ne-au spus glumind ca avem dreptul de a alege ce sa facem in timpul filmului tinand cont ca acesta dureaza aproximativ 3 ore ( 173 minute ), aici incluzand si posibilitatea de a pleca inainte de final 😀 . Salut si apreciez cu aceasta ocazie si ideea managerului Laurentiu T. de a invita la Focsani actori ai filmelor aflate la premiera, iar pe viitor sper sa mai repete astfel de experiente pentru ca e frumos sa poti impartasi impresii si sa poti afla unele amanunte de la actori.

Filmul realizat in mare parte in interiorul unui apartament cu 4 camere are ca punct central comemorarea de 40 de zile de la decesul lui Emil, iar comemorarea  crestin-ortodoxa implica si slujba preotului, pomana de mancare si haine cu toate micile neintelegeri care pot aparea la organizarea unui asemenea eveniment de mai multe persoane intr-un spatiu destul de restrans. In plus apartamentul devine cuibul mai multor probleme de viata aduse de catre protagonisti: violenta domestica, adulterul, ipoteza conspiratiilor mondiale, viata politica, disputa comunism/regalitate etc.. Chiar si cadrele exterioare aduc in vizor probleme de viata si consider ca marcanta este intamplarea din parcare si explozia facila de la nimic la violenta.

Exista toate tipurile de personaje -glumet, serios, indoctrinat, adept al teoriei conspiratiilor, viciosi, violenti,  iar acest lucru face ca replicile sa fie savuroase si amuzante uneori.

Sigur ca la un moment dat incepi sa simti ca stai de 3 ore pe scaun, dar cu siguranta va spun ca finalul tot o sa va surprinda intrucat si eu parca as fi mai vrut, iar acest lucru spune multe.

Sieranevada ruleaza in cinematografe din 9 septembrie, iar la Festivalul de film de la Cannes a fost bine primit si apreciat, motiv pentru care cu sperante acesta este si propunerea Romaniei la premiile Oscar.

Filmul a rulat vineri si sambata la Happy Cinema Focsani si sigur o sa revina, iar eu va voi anunta sa nu.l ratati intrucat chiar il recomand!

HAPPYCINEMA foloseste tehnologie de ultima ora, dispune de 2 sali de proiectie, ambele echipate cu sisteme de proiectie digitale cu o capacitate totala de 218 locuri cu fotolii de calitate superioara si un foyer generos, care transpune publicul in lumea filmelor.

20160916_221445

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *