Suburbicon – review

În urmă cu 3 zile, mânat de vremea neprielnică plimbărilor în aer liber, am ales să merg la film. La Focșani avem sală de cinema modernă, cu tehnologie 3D și cu mobilier primitor și relaxant pentru cinefili.

Am intrat exact la primul film care avea programată proiecția, acesta fiind chiar cel din titlu. Am fost încrezător că voi avea parte de un film care să mă facă să simt că nu am stat degeaba în sală. Nu a fost cazul. Cu toate că filmul promitea fiind încadrat la genul ”cimă, dramă, mister” nefiind recomandat spectatorilor sub 15 ani, m-am înșelat. Am avut parte de un film simplu, previzibil, cu trăiri fărăr intensitate. Am așteptat tot tmpul să se întâmple ceva să mă contrazică, dar nu a ost cazul. Prea puțin a reușit personajul copilului traumatizat de moartea mamei să inducă emoție filmului.

Ofer o generoasă notă 4 acestei pelicule și sper să nu supăr prea multă lume mai ales că sunt convins că s-au cheltuit bani cu acest film. Bani care s-ar fi putut cheltui și cu folos, dar în alte proiecte.

NU recomand acest film, cu toate că el poate transmite o povață. E vorba de povața alegerilor greșite în viață, de greutățile ce vin odată cu lăcomia materială și de imprevizibilitatea oamenilor părtași la infracțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *