Sunt contrariat !

O veste tragică este motivul contrarierii mele. Am aflat din presa locală că o persoană de sex feminin a fost accidentată mortal de către o ambulanță care transporta pe Drumul European DN2 – E 85 o gravidă spre Focșani la spital. Accidentul nu a avut loc pe trecerea de pietoni, ci pe marginea drumului și până se stabilește exact se presupune că victima a traversat neregulamentar.

Astfel de vești tragice se regăsesc în toate județele traversate de drumuri importante și s-au făcut chiar și hărți ale localităților în care pietonii sunt predispuși mai mult la victimizarea prin accidente rutiere.

Pe raza județului Vrancea Drumul european E 85 are pe fiecare sens de mers o bandă și 3/4 din a doua despre care se spune că e de urgență și să fie folosită de autovehiculele care se deplasează m,ai lent pentru a permite depășirea ȘI ATÂT ! Nu există bandă destinată pietonilor și cu atât mai puțin bicicliștilor întrucât folosirea bicicletei pe drum european e interzisă prin lege.

În aceste condiții ținând cont că o localitate traversată de drumul european are maxim 3 treceri de pietoni și cel puțin câte 50 de locuințe pe ambele părți ale drumului cum se pot deplasa CORECT și LEGAL cetățenii care cu toate că folosesc pentru traversare trecerea de pietoni  aceasta nu-i duce în dreptul porții lor ? Sunt OBLIGAȚI să folosească carosabilul  ( că doar nu se va picta cate o trecere de pietoni pentru fiecare gospodarie ? Care-i diferența  dintre un pieton accidentat mortal în timp ce traversa neregulamentar un drum european și cel care doar se deplasa pe carosabil ( după ce a folosit trecerea de pietoni la traversare ) pentru a ajunge acasă ? Oare nu poate spune șoferul implicat ( și eu putând fi în acea postură) că pietonul tocmai traversase ? Când vom ajunge să avem drumurile cu mare flux de circulație scoase din localități că au trecut 25 de ani de la Revoluție și românii mor în continuare DEGEABA !

 În cazul acesta precizez că circulația a fost sugrumată și de neîndepărtarea totală a zăpezii de pe carosabil așa cum se poate observa din fotografia a cărei sursă este Monitorul de Vrancea

Contrarierea mea vine de la comentariile făcute la articol în ziarele locale de niște mari ”cunoscători ” –  care spun că victima e de vină , nu avea ce căuta acolo ! Băi, ești prost  , nebun , indolent sau suferi de sindromul băgatului în seamă ? Nu înțelegi că acești oameni sunt OBLIGAȚI să ajungă acasă încălcând regulile de circulație ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *