The death of Stalin – Moartea lui Stalin review

The death of Stalin – Moartea lui Stalin este un film la care m.am dus cu gândul la întâmplari istorice. M.am dus cu aşteptări mari în sensul descoperirii de noutăți istorice. Descrierea de pe cinemagia.ro şi încadrarea filmului la categoriile „biografic, comedie, dramă” le.am trecut cu vederea şi acest lucru m.a surprins.
Aşadar, l.am văzut, din păcate într.o sală in care mai era doar însoțitorul meu. Păcat, mai ales că Focşaniul nu este un oraş mic şi mai ales că aveam pretenții de la focşăneni. În ceea ce priveşte filmul, mi.aş fi dorit să se marjeze mai mult pe aspecte anterioare decesului lui Stalin pentru că lupta de preluare a puterii de cătră apropiați a fost cam lungită să acopere timpul. Cel putin o trecere în revistă a vieții şi a principalelor acțiuni ale lui Stalin era binevenită tocmai pentru ca tânărul public, prezent sper eu la alte proiecții, să primească şi o lecție de istorie. E drept că şi lupta dintre vechii prieteni şi colaboratori, trădările şi promisiunile deşarte sunt un material de studiu al psihologiei oamenilor. Când se ajunge la punctul în care trădările se materializează în condamnări la moarte fără a se mai ține cont de vechimea prieteniei, multe în viață primesc un semn de întrebare.
Concluzia mea este că acest film nu aduce prejudicii dacă este văzut. Pe aceeaşi analiză pot spune că nici dacă nu este văzut nu lezează prea mult eventualul bagaj al cunoştințelor generale ale unui cinefil.

Prin urmare pot remarca actul actoricesc bun al celor din distribuție, Steve Buscemi, Jason Isaacs, Olga Kurylenko etc.

Notele destul de bune strânse pe site.uri specializate IMDB 7,6 şi cinemagia.ro 6,8 ( site.ul românesc specializat) pot să vă convingă dacă merită văzut sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *