Acest film din 2010 a zăcut prin laptopul meu până am decis să-i acord o șansă și apoi să-l șterg după cum procedez cu toate filmele văzute deja. Când am decis să-l descarc am fost atras de multitudinea de nominalizări  dar și de premiile câștigate cu ocazia festivalurilor de film. Faptul că a primit și premii Oscar a fost definitoriu în alegerea mea cu toate că nu m-a făcut să-l văd imediat.the-fighter

Revenind la film pot spune că nu mi-am justificat de ce a fost atât de mult apreciat și are media notelor pe IMDB de 7,9. Oricum nu am eu menirea și dreptul de a judeca modul în care fiecare apreciează un film. Așa cum eu îmi fac o părere referitor la un film, oricine are dreptul să o facă. Filmul este inspirat din povestea reală de viață a lui „Irish” Mickey Wad, un tânăr boxer care s-a ridicat pe ring și a reușit să câștige titlul de campion mondial la categoria mijlocie.  Pus mereu în umbră de fratele său care îl și antrena, Dickie Eklund, Mickey- jucat de un actor care îmi place mie mult Mark Wahlberg, a reușit să revină în ringul de box după o absență de 3 ani. Absența s-a datorat unei înfrângeri drastice în fața unui adversar mai bine cotat. Dickie Eklund jucat de Christian Bale foarte bine, vede în succesul fratelui său viața de sportiv de carieră pe care el a ratat-o din cauza dependenței de cocaină și a vieții extrasportive dăunătoare.

Mickey Wad primește sprijinul familiei în drumul spre glorie, un sprijin interesat deoarece banii sunt scopul, dar are parte și de sprijinul iubitei lui Charlene.

Așa cum v-am spus deja, revenirea în ring este una de succes și încheie filmul în notă pozitivă, deși filmul este o dramă dacă îl privim în totalitatea lui.

Mie personal nu mi-a plăcut stilul filmului deoarece de multe ori am avut impresia că acțiunea devine infantilă atunci când se creează scene amuzante. De multe ori am avut impresia că e o parodie a unui alt film …..

Subiectul este unul destul de darnic și pentru acest lucru îmi propun ca în cel mai scurt timp să văd filmul CREED despre care am aflat că are acțiunea tot în lumea boxului .

Eu mi-am exprimat părerea și dacă considerați că vreți să știți dacă filmul merită văzut și  eu nu v-am lămurit, puteți urmări un trailer.

Vizionare plăcută !

1 thought on “The Fighter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *