A început anul 2017 și după petrecerea din noaptea dintre ani și odihna meritată, am ales să ne începem anul în familie cu filmul ” The Perfect Match”  ( 2016 ). Știam că vreau să văd un film care să îmbine comedia, romantismul, dragostea, realitatea, dar fără a mă solicita intelectual prea mult. Am ales bine pentru că după cele 96 de minute m-am simțit relaxat. Din distribuție fac parte Cassie Ventura, Donald Faison, Terrence Jenkins, Brett Girard și mai ales pentru că au avut roluri ușoare și-au făcut treaba destul de bine.the-perfect-match1
Subiectul filmului este unul de actualitate în această lume în care tinerii preferă relațiile fugitive, fără implicare, distracția și lasă pe mult mai târziu închegarea unei relații stabile și de viitor. Pe această temă cred că se poate discuta și mai aprofundat și o să-mi permit să-mi exprim părerea. Consider că pentru o persoană ( băiat sau fată ) o înșiruire de relații pasagere și de aventuri, cu sau fără implicarea actului sexual, pe lângă îmbogățirea modului de a percepe oamenii din jur aduce și o neîncredere în valorile reale pe care le poate avea o persoană întâlnită ulterior. Astfel cu cât un bărbat cataloghează femeile întâlnite ca fiind ușoare doar pentru că i-au ”căzut la pat”, cu atât mai greu va reuși să găsească o fată care să fie ”aleasa” deoarece o va raporta la experiențele anterioare. În pielea unei femei îmi e greu să mă exprim, dar sigur nu e tocmai corect ca un bărbat cu multe cuceriri să fie ”macho” , exemplu, iar o femeie să fie urâtă și jignită prin atribute precum ușuratică, curvă etc…
Charlie, personajul principal al filmului este un cuceritor, un fustangiu cinic. Fiind prezentabil, isteț și având serviciu bun reușește să cucerească femei și să le treacă prin pat foarte rapid după care îi dispare atracția inițială și le ignoră. Acest mod de trai este clasificat de prietenii săi ca o dovadă de lipsă de maturitate la cei 30 de ani și i se reproșează că se teme de a nu se îndrăgosti și de aceea nu leagă o prietenie durabilă, este vulnerabil la iubire :D. Cei trei prieteni fac un pariu, iar Charlie promite să aibă timp de 30 de zile relații doar cu o femeie și să le dovedească faptul că nu se va atașa, că va rămâne un Don Juan muieratic. Ca un făcut apare frumoasa şi misterioasa Eva în căutarea unei relații tot fără implicare și obligații din partea partenerilor și astfel se leagă un cuplu pus doar pe distracție. Cei doi sunt total diferiți întrucât Eva a avut doar relații serioase anterior, fără aventuri pe când Charlie nu a avut niciodată o relație serioasă.
Mai departe nu vă mai povestesc deoarece este un film pe care vi-l recomand și cu toate că finalul ar putea fi anticipat, vă spun că nu-i așa, iar schimbările surprinzătoare de situație aduc mult farmec.

Este prima dată când ignor punctajul 4,7 IMDB ( pe care-l pun mereu în articolele review al filmelor ), dar fiind un subiect siropos este de așteptat ca pasionații de film să-l trântească la notare. Precizez că replicile și situațiile comice nu au cum să nu vă amuze, iar singurul lucru negativ ar fi rapiditatea replicilor.

Am perceput acest film The Perfect Match ca fiind un pic cam misogin, dar vi-l recomand pentru o după amiază relaxantă.

1 thought on “The Perfect Match

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *