Așa cum și titlul sugerează acțiunea vizează rețeaua socială și după cum știm cu toții Facebook-ul este acum o rețea socială utilizată de un număr foarte mare de oameni la nivel planetar. Puterea Facebook a fost dovedită cu multe ocazii și în România deja se vorbește de generația Facebook – generație în care sunt incluși de regulă tinerii care obișnuiesc să utilizeze internetul și să-și ia primele informații din fluxul de pe Facebook. Normal această sintagmă aduce și jigniri persoanelor cărora le este destinată întrucât se consideră că membrii acestei ”generații” sunt foarte predispuși la manipulări și foarte creduli astfel, prin consecință se consideră că această generație nu mai folosește filtrul propriei gândiri , ci se alătură grupului ca oile la stână și merg ”pe mâna” părerii formate la nivel de Facebook.

Și eu consider că e periculos să îți iei informațiile strict di Facebook, dar sunt sigur că acest comportament nu poate fi generalizat asupra tuturor persoanelor. De multe ori Facebook , prin puterea de comunicare în timp util a ajutat la organizarea de manifestații mai mult sau mai puțin bune pentru viața socială, dar a și asigurat o ”transparență” în statele în care libera exprimare e un ideal, motiv pentru care platforma socială chiar a fost interzisă în unele țări sau a suferit cenzură drastică.

Toate aceste aspecte mai sus prezentate m-au pus pe gânduri si am decis să vad si eu filmul dedicat acestei platforme sociale: ”The social network” . Filmul, realizat în 2010, este inspirat după volumul “The Accidental Billionaires” de Ben Mezrich, iar acțiunea începe chiar de pe coridoarele universității Harvard unde-l descoperim pe Mark Zuckerberg interpretat foarte bine de JESSE EISENBERG, Eduardo Saverin (ANDREW GARFIELD), cel mai bun prieten al lui Zuckerberg, fondatorul Napster, Sean Parker (JUSTIN TIMBERLAKE) care a dus Facebook-ul în brațele investitorilor din Silicon Valley; dar și pe gemenii Winklevoss (ARMIE HAMMER și JOSH PENCE), colegii lui Zuckerberg care chiar și în viața reală l-au dat în judecată pentru paternitatea ideii platformei Facebook.

Filmul m-a atras și cu toate că știam unde este acum platforma Facebook, am urmărit cu atenție desfășurarea acțiunii, iar la final vă asigur că va fi imposibil să nu analizați comparativ ideea inițială a acestei platforme și giganticitatea la care a ajuns!

Consider că este un film care vizionat nu poate aduce regrete și.l recomand cu încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *