Urmele existenţei oamenilor!

În urmă cu mai bine de o lună, judeţul Vrancea  a fost la discreţia forţelor naturii. Ploile care nu au fost de lungă durată, dar au fost intense cu volum mare de apă au creat mici râuri prin comunele vrâncene, le-au mătrat şi au adus multe necayuri oamenilor locului. Au fost inundate şi distruse drumurile indiferent că au fost asfaltate sau nu, au fost inundate case şi grădini, oamenii văzându-şi avuţiile distruse au rămas fără o parte din culturile pentru a căror recoltare se pregăteau. Cred că este de prisos să mai spun că mass media şi reţelele sociale abundau de imagini care de care mai catastrofale reprezentând vulnerabilitatea oamenilor în faţa forţelor naturii.

Apele au venit vijelios, au luat cu ele ce şi-au dorit, au fost absorbite de pământul răbdător sau au plecat mai departe- la vale- dar tot s-au liniştit şi s-au contopit cu natura. În urma lor au rămas semnele dure ale trecerii: noroi în curţi, culturi, case distruse, şanţuri mărite prin surpare, drumuri surpate. Prin urmare autorităţile locale din comunele afectate au solicitat autorităţilor judeţene  sprijin financiar pentru reparaţii şi înlăturarea urmelor deyastrelor, sprijin rămas fără răspuns poyitiv. Motivul oficial – nu au fost pagube peste puterile autorităţilor locale, neoficial comunele afectate sunt conduse de primari de la „opoziţie” .

4 gunoi1 2 3

Zilele trecute, la mai bine de 30 de zile de la inundatiile mai sus mentionate, am gasit tot ceea ce au maturat apele pe campul dintre comunele Cotesti si Gugesti. Gunoaiele erau acolo si nimeni nu s-a sinchisit sa le adune. Aseara retelele sociale au inceput sa fie iar gazdele fotografiilor torentilor rezultati in urma ploilor incepute de dimineata. Oare nu se vor infunda din nou podetele si santurile cu ,.urmele existentei oamenilor,, ?

Revin cu fotografii dupa retragerea apelor, dar stiu de pe acum c[ apele vor aduce tot astfel de gunoaie lasate de oameni peste tot fara sa se gandeasca la mediul inconjurator, dar nici la pericolul in care-si un propriile gospodarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *