Vânzarea corectă a produselor în mediul online – sfaturi pentru începători

Vânzarea corectă a produselor în mediul online – sfaturi pentru începători

Probabil ai auzit deja sintagma care spune că dacă nu ești online, nu exiști. Această afirmație devine din ce în ce mai adevărată pentru companiile care încă refuză să pătrundă în mediul online.

Trăim într-o era a vitezei, unde ne este cel mai la îndemână să ne aflăm răspunsul la întrebări sau soluțiile la probleme, cerând ajutorul prietenului nostru de nădejde: Internetul. A devenit aproape un reflex să deschidem un motor de căutare și să aflăm soluțiile de care avem nevoie. Iată de ce, pentru orice afacere este vital să fie prezentă și în mediul online.

De ce să fii prezent în mediul online?

După cum am menționat deja, cu toții căutăm soluții la problemele noastre pe Internet. Este simplu și rapid. Produsele și serviciile tale pot fi extraordinare, însă se vor dovedi inutile dacă potențialii clienți nu le pot descoperi. Așadar iată câteva motive pentru care trebuie să fii prezent cu afacerea ta în mediul virtual:

  • Din ce în ce mai multe persoane caută soluții pentru nevoile lor pe Internet;
  • Potențialii clienți te pot găsi cu ușurință;
  • Competitorii pot fi deja acolo, ajungând astfel și la audiența ta;
  • Unii posibili clienți consideră prezența online drept un factor de credibilitate a companiei și brand-ului;
  • Raportul investiție/rezultate este unul foarte avantajos.

Am putea continua lista cu multe alte motive și avantaje, dar cu siguranță ai înțeles deja mesajul principal: dacă ai o afacere, asigură-te că este prezentă în mediul online.

Cum îți poți face afacerea prezentă în mediul online

Pentru a te putea găsi și pentru a se putea bucura de soluțiile pe care produsele și serviciile tale le aduc nevoilor lor, posibilii clienți trebuie mai întâi să te poată găsi. Pentru a te putea găsi, cel mai probabil vor căuta website-ul companiei sau profilurile de pe rețelele sociale. Așadar, iată primele două opțiuni pe care le ai pentru a-ți face simțită prezența în mediul virtual:

Creează un website pentru afacerea ta

Deși se poate dovedi un proces complex și îndelungat, poți alege să creezi un website general, unde persoanele interesate să te poată contacta și să afle mai multe despre companie, produsele și serviciile sale. Ulterior, îți poți dezvolta și un magazin virtual unde poți vinde produsele și serviciile tale. Însă poți începe cu un website general pentru început; este mai bine să fii prezent cu un asemenea website decât deloc.

Fi prezent pe platformele sociale

Îți poți crea rapid conturi pe cele mai populare rețele de socializare cu costuri foarte mici. Este mult mai rapid să-ți creezi și optimizezi profilurile pe asemenea platforme decât să creezi un website. Așadar poți lua legătura cu posibilii clienți prin intermediul acestor platforme, până website-ul companiei va fi complet funcțional.

Cele mai populare rețele sociale pentru companii sunt platformele LinkedIn și Facebook. LinkedIn oferă credibilitate companiei și poate atrage diferite persoane interesate de afacere (angajați, investitori, etc.), în timp ce Facebook este accesat de foarte multe persoane. Ei îți pot căuta diferite informații despre companie pe Facebook din dorința de a interacționa și a afla și părerea altor clienți.

Cum ajungi la clienții tăi?

Acum că „ești în rând cu lumea”, cu siguranță vei dori să ajungi la clienții tăi. Sau mai bine zis, să ajungă ei la tine. Cu alte cuvinte, trebuie să îți promovezi afacerea.

Cea mai rapidă metodă de a ajunge la posibili clienți este prin promovarea plătită. Cel mai popular și eficient serviciu pentru acest lucru este serviciul oferit de Google, numit Google AdWords.

Promovarea AdWords își permite, contra unei anumite sume, să îți afișezi wesbite-ul în topul căutărilor, pentru a fi mai vizibil și mai ușor de găsit, dar și pentru a-l promova pe alte website-uri care oferă spațiu publicitar. Acest tip de promovare poate avea costuri variabile, întrucât un număr consistent de factori este luat în calcul în momentul creării anunțurilor plătite.

Nu în ultimul rând, poți apela la promovarea organică (neplătită). Dezavantajul acestei metode este că necesită foarte mult timp și eforturi pentru a da rezultatele dorite. Pentru rezultate rapide, cel mai confortabil este să folosești Google AdWords, chiar dacă implică anumite costuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *